Με μεγάλη χαρά τo Junior Achievement Greece (JA Greece) σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMi HUB» διοργανώνει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ώρες 16:00-18:15 το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας στη Σχολική Εκπαίδευση.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους. Στόχοι του Εργαστηρίου είναι: 1) οι εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν ώστε να επεξεργαστούν και να συνδιαμορφώσουν το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως παιδαγωγών στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας, (2) να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες, (3) να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece (https://jagreece.org/).

 To JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το ΥΠΑΙΘ, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα σε σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, και ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο), έχουν την έγκριση του Υπουργείου ή εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο μαθημάτων Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, Αρχών Οικονομίας, Οικιακής Οικονομίας, αλλά και αντίστοιχων ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMi HUB», Βαλκάνου 6, Τρίκαλα Θεσσαλίας, ΤΚ 42100.

Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.  Ως μια πρώτη ενημέρωση για την Εικονική Επιχείρηση και όλα τα προγράμματα, μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του JA Greece για την έναρξη των εγγραφών που δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 15:45-16:00 Προσέλευση
  • 16:-16:05 Καλωσόρισμα:  Έφη Λεβέντη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων
  • 16:05-17:00  Καλές πρακτικές από εφαρμογές προγραμμάτων επιχειρηματικότητας- Εμπειρίες εκπαιδευτικών και εθελοντών μεντόρων από τοπικές επιχειρήσεις- Αθανασία Ζαραμπούκα, Δ/ντρια 1ου ΓΕΛ Τρικάλων (ΠΕ03)
  • 17:40-18:15 Προγράμματα επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση- Ελένη Χελιώτη, Σοφία Μανσόλα (Junior Achievement Greece)

Δηλώσεις συμμετοχής

Για την είσοδό σας στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «GiSeMi HUB»  είναι απαραίτητο να έχετε δηλώσει συμμετοχή εδώ ως και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου: https://forms.office.com/r/hdBaWrzU1e

Μέτρα προστασίας κατά του COVID-19

Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ή εναλλακτικά βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19. Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο στις 15:45 για την έγκαιρη τακτοποίηση των παραπάνω ελέγχων.

 Στο τέλος του Εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Σας περιμένουμε!