Project Description

My Career

Το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «My Career», υλοποιείται από τον Οργανισμό Junior Achievement, και απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων* ηλικίας 15-18 ετών (Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δηλώνεται είτε με ομαδική εγγραφή από τον εκπαιδευτικό είτε ατομικά από κάθε μαθήτρια/τη.

Γενική Περιγραφή

Το Πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού ”JA My Career” είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και σκοπό έχει την παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα στις STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) καθώς και άλλων κατευθύνσεων.

Στηρίζεται σε 4 πυλώνες: αυτογνωσία, πληροφόρηση για σπουδές & επαγγέλματα, ανάγκες της αγοράς εργασίας και λήψη ορθών αποφάσεων.

 1. αυτογνωσία
 2. πληροφόρηση για σπουδές & επαγγέλματα
 3. ανάγκες της αγοράς εργασίας
 4. λήψη ορθών αποφάσεων

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συσχετίζουν τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους στο σχολείο και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε υψηλής ζήτησης καριέρες. Επιπλέον, χορηγείται Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και στη συνέχεια οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τα αποτελέσματα του Τεστ με Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Το πρόγραμμα διατίθεται σε σχολεία της ελληνικής περιφέρειας προκειμένου μαθητές σε δυσπρόσιτα σχολεία να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν με την ευγενική χορηγία της NN.

*Το πρόγραμμα υλοποιείται κυρίως σε δημόσια σχολεία της ελληνικής περιφέρειας. Για αιτήσεις μαθητών/τριών από ιδιωτικά σχολεία, γίνεται επεξεργασία της αίτησης και ενημερώνεται ο/η μαθητής/τρια για την εξέλιξή της

Περιεχόμενα Προγράμματος

Στάδια υλοποίησης

Η διαδικασία υλοποίησής του είναι εύκολη, και απλή για τους συμμετέχοντες, δεδομένου ότι το πρόγραμμα υλοποιείται πλήρως διαδικτυακά. Αρχικά, γίνονται οι εγγραφές, η πλοήγηση την πλατφόρμα και ο ρόλος του Επαγγελματικού Συμβούλου ξεκινά από τη στιγμή που οι μαθητές θα έχουν ολοκληρώσει το online test επαγγελματικών ενδιαφερόντων. Πιο συγκεκριμένα, τα βήματα του προγράμματος έχουν ως εξής:

 1. Το σχολείο εκδηλώνει ενδιαφέρον για συμμετοχή και δηλώνει τα στοιχεία των μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν
 2. Οι μαθητές πλοηγούνται στην πλατφόρμα, ολοκληρώνουν το online test επαγγελματικών ενδιαφερόντων και «έχουν στα χέρια τους» αμέσως τα αποτελέσματα
 3. Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού αναλαμβάνει δράση

Μαθησιακοί Στόχοι

Οι μαθητές θα είναι σε θέση:

 • Να ενημερωθούν οι μαθητές για τις STEM
 • Να συσχετίσουν τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους στο σχολείο και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε υψηλής ζήτησης καριέρες
 • Να λάβουν το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και να συζητήσουν τα αποτελέσματα με Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 • Να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους
 • Να αναπτύξουν δεξιότητες όπως: ΙΤ skills, Επικοινωνία, Δεξιότητες Παρουσίασης του εαυτού τους, Αυτοπεποίθηση, Κριτική σκέψη, Αυτοεκτίμηση, Λήψη Αποφάσεων, Επίλυση Προβλημάτων

Οφέλη για τους καθηγητές

 • Εξοικείωση με τη χρήση online πλατφόρμας
 • Πληροφόρηση για σπουδές & επαγγέλματα
 • Ικανότητα αναγνώρισης των αναγκών της αγοράς εργασίας

Συχνές Ερωτήσεις

Ναι, το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά διαδικτυακό.
Η συνάντηση με το Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι προαιρετική.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε δίνει βεβαίωση παρακολούθησης. Οι μαθητές μόλις ολοκληρώσουν το τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων, παίρνουν αμέσως τα αποτελέσματα.
Τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ο μαθητής να διαθέτει:
a. Email
b. Ηλεκτρονική συσκευή (π.χ. laptop, σταθερό υπολογιστή, κινητό, tablet)
c. Πρόσβαση στο διαδίκτυο
d. Καλή διάθεση

Get Inspired

Φόρμα Εγγραφής Εκπαιδευτικού

Παρακαλούμε σημειώστε το σχολείο σας κατά αυτό τον τρόπο: 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Τύπος Σχολείου *
Ανήκει το Σχολείο σας σε δυσπρόσιτη περιοχή; *
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/ekpaideutikoi-m/monimoi-m/moria-sxoleia/37077-14-09-18-dimosieythike-se-fek-i-apofasi-gia-tin-anamoriodotisi-ton-sxolikon-monadon-3
Σε ποιες τάξεις θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα;
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων *
JA Greece newsletter, νέα και ενημερώσεις

Φόρμα Εγγραφής Εθελοντή - Συμβούλου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων *
JA Greece newsletter, νέα και ενημερώσεις

Φόρμα Εγγραφής Μαθητή

Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ως γονική συναίνεση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.  Η δήλωση αυτή υποβάλλεται στο τέλος αυτής της αίτησης.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση γονικής συναίνεσης:

 • Για να υποβάλετε τη δήλωση θα χρειαστεί να επισκευθείτε το gov.gr όπου επιλέγοντας Είσοδος στο σύστημα θα οδηγηθείτε στην επιβεβαίωση των στοιχείων σας. Στο ανοιχτό πεδίο κειμένου για το περιεχόμενο της δήλωσης θα χρειαστεί να επικολλήσετε το εξής κείμενο:

  Ως συνασκών/ούσα τη γονική μέριμνα/επιμέλεια του/της ανηλίκου με ονοματεπώνυμο …………………………… …………………………… του ……………………………, με κοινή απόφασή μας, αφού λάβαμε γνώση του περιεχομένου του ψηφιακού προγράμματος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού My Career που υλοποιείται από το Junior Achievement Greece, επιτρέπουμε στο τελόν υπό τη γονική μέριμνά μας άνω ανήλικο τέκνο μας να λάβει μέρος σε αυτό και στις διαδικτυακές ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

  Στον αποδέκτη εισάγετε Junior Achievement Greece.

 • Παρακαλούμε κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση που θα δημιουργηθεί για να την επισυνάψετε στο αντίστοιχο πεδίο στο τέλος της αίτησης, πριν την υποβάλετε.
Παρακαλούμε σημειώστε το σχολείο σας κατά αυτό τον τρόπο: 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου
Τύπος Σχολείου *
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων *
Γονική Συγκατάθεση *
Choose File
JA Greece newsletter, νέα και ενημερώσεις