Σπουδαία νέα από το παγκόσμιο δίκτυό μας: Το JA Worldwide προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης! Πρόκειται για μια απίστευτη τιμή για ολόκληρο το δίκτυο JA, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 340 γραφεία σε 115 χώρες.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να προταθούν από αρχηγούς κρατών και ορισμένους εκλεγμένους αξιωματούχους, καθηγητές πανεπιστημίου σε επιλεγμένους τομείς και ήδη βραβευμένους με Νόμπελ. Παρόλο που τα στοιχεία αυτά παραμένουν απόρρητα, έχουμε λάβει την άδεια να μοιραστούμε ότι το JA Worldwide ορίστηκε υποψήφιο από έναν διακεκριμένο καθηγητή Νομικής και Διεθνών Υποθέσεων, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την παγκόσμια εμβέλεια του JA, την επιτυχία μας στην ενδυνάμωση των νέων και την ικανότητά μας να προάγουμε τη διαφορετικότητα.

Για αιώνες, η ανεργία και η φτώχεια έχουν οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια, βία και πολεμικές συρράξεις. Ενισχύοντας τις οικονομικές και επιχειρηματικές δεξιότητες της νεολαίας σε όλες τις ηπείρους – ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας – το JA αποτελεί έναν παράγοντα που συμβάλλει στην ειρήνη και ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο οι νέοι έχουν την ικανότητα και τη νοοτροπία να οικοδομήσουν κοινότητες που τολμούν και προοδεύουν. Η κληρονομιά του JA είναι η θετική επιρροή στις ζωές των ατόμων.

Αυτή η υποψηφιότητα για το JA Worldwide είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Πολλοί οργανισμοί έχουν προταθεί πολλές φορές πριν προκριθούν ή επιλεγούν ως νικητές. Είναι ύψιστη τιμή που τοποθετούμαστε για πρώτη φορά δίπλα σε μια τόσο επιφανή ομάδα υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης. Και ελπίζουμε ότι αυτή η τιμή θα εμπνεύσει το δίκτυο JA να επιτύχει περισσότερα και να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο των δράσεων μας.

Ο Asheesh Advani, Διευθύνων Σύμβουλος του JA Worldwide, μοιράστηκε τις σκέψεις του με αφορμή την υποψηφιότητα: «Η ειρήνη είναι δυνατή μόνο όταν η νεολαία σε όλες τις χώρες λαμβάνει οικονομική ενδυνάμωση. Το JA Worldwide έχει την τιμή να λάβει αυτήν την υποψηφιότητα και θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να επιτρέψουμε σε όλους τους νέους να έχουν την ικανότητα και τη νοοτροπία να οικοδομήσουν ακμάζουσες κοινότητες. Η πρωταρχική μας ελπίδα για την επίλυση των πιο περίπλοκων προβλημάτων του κόσμου βρίσκεται στους νέους του σήμερα που θα είναι οι ηγέτες του αύριο».

«Πρόκειται για ύψιστη τιμή που τοποθετεί τον πήχη της δουλειάς μας πολύ ψηλά. Οι νέες γενιές ανθρώπων είναι το μέλλον αυτού του πλανήτη και μόνο ενδυναμώνοντας αυτές μπορούμε να ελπίσουμε στην πρόοδο και την οικουμενική ενότητα. Η συγκίνησή μας ως μέλη του οικοσυστήματος του Junior Achievement είναι πρωτοφανής», σημείωσε ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece.