Το Impact Week διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EVPA, που έχει ως στόχο να ενισχύει και να επιταχύνει σημαντικές πρωτοβουλίες της κοινωνικής οικονομίας καθώς και επιχειρήσεων, οργανισμών αλλά και ηγετών που παράγουν  σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα. Φέτος πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, 30/11-2/12, με συμμετοχή 750 ανθρώπων από όλο τον κόσμο που ήρθαν για να συζητήσουν, να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν σχετικά με το πώς μπορούμε να επιδιώξουμε έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την υπεύθυνη επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα. 

Σε αυτή τη διοργάνωση βρεθηκαμε μαζί με το JA Europe και το NN Group με διπλό στόχο:  

  1. Να αναδείξουμε τη φωνή των νέων και ιδιαίτερα όσων έχουν λιγότερες ευκαιρίες 
  1. Να σχεδιάσουμε το μονοπάτι των νέων στον κόσμο της εργασίας και της οικονομικής δραστηριότητας από σήμερα έως το 2030 

Σε αυτό το πλαίσιο στην ολομέλεια του συνεδρίου, ο απόφοιτος του JA Greece, Αλέξανδρος Κατσαρώντας, μαθητής του Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, που αναδείχθηκε ηγετική προσωπικότητα στο GEN-E 2022, μίλησε για την πορεία του, την προσωπική του ιστορία και πώς μέσα από τις προκλήσεις και την ομαδική δουλειά κατάφερε από το μακρινό Κιλκίς των λίγων ευκαιριών να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Κάλεσε λοιπόν τους επενδυτές να δώσουν την ευκαιρία στους νέους επενδύοντας σε αυτούς, καθώς κρατούν στα χέρια τους το μέλλον και χρειάζονται υποστήριξη για να αξιοποιήσουν την αστείρευτη δημιουργικότητά τους. 


Την δεύτερη μέρα η αποστολή μας είχε την ευκαιρία να υλοποιήσει βιωματικό workshop δουλεύοντας με τους συμμετέχοντες σχετικά με τη δημιουργία του μονοπατιού της νέας γενιάς έως το 2030. Εκεί μοιραστήκαμε σημαντικές οπτικές γύρω από 3 σημαντικά ερωτήματα: 

  1. Πώς ονειρευόμαστε την πραγματικότητα του 2030 για τη νέα γενιά; 
  1. Ποια είναι τα εμπόδια για να φτάσουμε σε αυτό; 
  1. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό, τώρα; 

Σε μια ιδιαίτερα παραγωγική κουβέντα αναδείχθηκαν σημαντικές ιδέες. Στο πεδίο της πράξης, τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε, έχοντας συνειδητοποιήσει τα εμπόδια, η ανάγκη να ενισχύσουμε την επικέντρωσή μας στην κοινότητα, τη σύνδεση, τη δράση μέσα στην κοινότητα και από την κοινότητα συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον. 

Αυτό θα επιδιώξουμε κι εμείς να ενισχύσουμε μέσα από το έργο “Οικονομικές Ευκαιρίες για Όλους”. Μια στρατηγική προτεραιότητα του JA Europe που χρηματοδοτείται από το NN Group.