Με μεγάλη μας χαρά συνεργαζόμαστε φέτος, για πρώτη φορά, με το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου για τη συνδιοργάνωση δυο (2) επιμορφωτικών εργαστηρίων/σεμιναρίων με άξονα την ανάπτυξη ικανοτήτων επιχειρηματικότητας για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Στόχοι και των εργαστηρίων/σεμιναρίων είναι οι εκπαιδευτικοί να:

α) ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας που προσφέρει το JA Greece και μπορούν να εφαρμοστούν -κατά περίπτωση- στο πλαίσιο δράσεων της Πρωτοβάθμιας ή/και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μαθήματα Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, Αρχών Οικονομίας, Οικιακής Οικονομίας, αλλά και αντίστοιχων ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων,

β) γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους/ες συναδέλφους σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες,

γ) εξοικειωθούν με διδακτικές μεθόδους που διευκολύνουν την υλοποίηση τέτοιων βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων,

δ) ενημερωθούν για ευρύτερες δράσεις και για δυνατότητες επιμόρφωσης και υποστήριξης των εκπαιδευτικών ως προς την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιχειρηματικότητας.

Τα εργαστήρια/σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, προσεγγίζοντας την επιχειρηματικότητα ως ένα σύνολο οριζόντων ικανοτήτων και δεξιοτήτων και εστιάζουν στην «Ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργατικότητας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες επιχειρηματικότητας», όπως η τεχνική του puzzle συνεργασίας. 

Στα εργαστήρια αυτά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που προσομοιάζουν τις συνθήκες της δημιουργίας μιας επιχειρηματικής ιδέας στο πλαίσιο μιας σχολικής ομάδας, οι εκπαιδευτικοί θα μπουν σε ρόλους μαθητών/τριών. Στόχος είναι να εξοικειωθούν με τα βασικά στάδια του πώς καταλήγουμε σε μια επιχειρηματική ιδέα βάσει του προφίλ του σχολείου μας και συγκεκριμένων κοινωνικών συνθηκών, καθώς και με θέματα διαχείρισης της ομάδας.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις 15 και 16 Νοεμβρίου, 16:00-18:00, για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 15/11: https://forms.office.com/r/VyaSifEpSm

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 16/11: https://forms.office.com/r/jAPnj2nrvM

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως προς την υποβολή της αίτησης συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν επιβεβαίωση της συμμετοχής τους μετά τη λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, καθώς και τον σύνδεσμο της σύνδεσης για το αντίστοιχο εργαστήριο/σεμινάριο που επιθυμούν  να παρακολουθήσουν (το αργότερο ως και την προηγούμενη μέρα του εργαστηρίου).

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.