Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, η BASF ξεκίνησε μια συνεργασία με το JA Worldwide και οκτώ κράτη μέλη του JA, για να ενθαρρύνει τους νέους να συμβάλουν σε μια δίκαιη μετάβαση για ένα βιώσιμο μέλλον. Σήμερα, οι νέοι αποτελούν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τους εμπλέξουμε ενεργά στην οικοδόμηση της βιωσιμότητας σε όλες τις πτυχές της ζωής: στην οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η BASF ενώνει με το JA την πεποίθησή της ότι οι νέοι πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο τώρα που οικοδομούμε ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Χάρη σε αυτήν τη νέα παγκόσμια συνεργασία, το JA Worldwide και η BASF στοχεύουν να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις κοινότητές τους και την ανάγκη για προσαρμογή και μια δίκαιη μετάβαση. Μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Βιώσιμο μέλλον μέσα από τα μάτια των νέων και χάρη στην υποστήριξη περισσότερων από 40 εθελοντών της BASF από όλο τον κόσμο, 800 μαθητές από τη Βραζιλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Μεξικό, τη Νιγηρία, την Ουγκάντα και το Βιετνάμ θα συζητήσουν και θα αναπτύξουν δημιουργικές λύσεις για να εξασφαλίσουν ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Ο Dr Christoph Jaekel, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Βιωσιμότητας της BASF, δήλωσε ότι “είναι μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε με έναν υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης και να συμβάλουμε στην ενίσχυση της φωνής και της δύναμης των νέων και του ρόλου που διαδραματίζουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, προσφέροντας τέτοιες ευκαιρίες στους νέους, θα συμβάλουμε στην οικοδόμηση καλύτερων κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο”.

Ο Asheesh Advani, Διευθύνων Σύμβουλος του JA Worldwide, επαίνεσε τη συνεργασία και δήλωσε: “Οι νέοι θέλουν να συμμετέχουν στις λύσεις του αύριο, ειδικά όταν πρόκειται για παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η βιωσιμότητα. Χαιρόμαστε που η BASF θέλει να ακούσει τη φωνή τους, να τους εμπλέξει στην εξεύρεση λύσεων σε κοινά ζητήματα και να τους δώσει την ευκαιρία να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του JA Greece εξήγησε ότι «όλες μας οι ενέργειες έχουν επίκεντρο τους νέους ανθρώπους και γι αυτό γνωρίζουμε καλά ότι μπορούν να συμβάλουν σε έναν πραγματικά καλύτερο κόσμο. Έχοντας εκπαιδεύσει συνολικά περισσότερους από 180.000 νέους, γνωρίζουμε ότι δουλεύουν μεθοδικά, με όραμα και αφοσίωση. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το BASF επέλεξε να τους εμπλέξει σε αυτή την προσπάθεια για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας. Το μέλλον είναι στα χέρια τους και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Ελλάδα είναι μία από τις οκτώ χώρες, σε όλο τον κόσμο, στις οποίες θα υλοποιηθεί αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις νέες και τους νέους να αναπτύξουν τις απαραίτητες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες ώστε, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους, να μπορέσουν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή,» δήλωσε ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

Σχετικά με το JA WORLDWIDE

Ως μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στον κόσμο που στηρίζει τους νέους, το JA Worldwide προετοιμάζει τους νέους ανθρώπους για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Προσφέρει βιωματική μάθηση σε θέματα εργασιακής ετοιμότητας, οικονομικής ευημερίας, επιχειρηματικότητας, βιωσιμότητας, STEM, οικονομικών, πολιτειότητας, ηθικής και άλλα.

Προσεγγίζοντας περισσότερους από 12 εκατομμύρια νέους κάθε χρόνο μέσω σχεδόν μισού εκατομμυρίου εκπαιδευτικών και εθελοντών από επιχειρήσεις, το JA Worldwide είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς με την εμπειρία και το πάθος να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για την επόμενη γενιά καινοτόμων, επιχειρηματιών και ηγετών.

Ο αντίκτυπος των μαθησιακών εμπειριών του JA υπερβαίνει τις ζωές των μεμονωμένων μαθητών. Για πάνω από 100 χρόνια, το JA δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε περιοχές πολιτικής αστάθειας, βίας και πολέμου, έτοιμος να βοηθήσει τους μαθητές να ξεπεράσουν την ανεργία, τη φτώχεια και την έλλειψη ελπίδας που απορρέουν από τέτοιες συνθήκες.

Βοηθώντας τους νέους να αναπτύξουν τα εργαλεία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για να βρουν εργασία και να ιδρύσουν βιώσιμες εταιρίες, το JA λειτουργεί ως αρωγός ειρήνης και την ευημερίας. Μέσω του JA, εκατομμύρια νέοι, ηλικίας 5 έως 25,εξοπλίζονται με τις δεξιότητες και τη νοοτροπία για να οικοδομήσουν ακμάζουσες κοινότητες. Το δίκτυο των 500.000 επιχειρηματικών μεντόρων και καθηγητών μας παρέχει οικονομική ενδυνάμωση στους νέους.

Σχετικά με το JA Greece:
Tο Junior Achievement Greece, (JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Διαρκές όραμα του JA Greece είναι να βοηθήσουμε τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρουμε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν σε βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, προετοιμάζοντας τους νέους για την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Τα προγράμματα του οργανισμού Junior Achievement έχoυν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές τρόπο.

Εφαρμόζει σύγχρονα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, από Πρωτοβάθμια μέχρι Τριτοβάθμια, με τη βοήθεια στελεχών των εταιρειών-μελών του, που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για την υλοποίησή τους. Μέσα από τις δράσεις του το JA Greece φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δυνατότητα των νέων να αναπτύξουν στην πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

To JA Greece υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες μέλη, ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα.

Σχετικά με τη BASF:
Στη BASF, δημιουργούμε χημεία για ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Οι περίπου 111.000 εργαζόμενοι του Ομίλου της BASF συμβάλλουν στην επιτυχία των πελατών μας σε σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομίας και σε σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου. Η γκάμα των προϊόντων μας διαρθρώνεται σε έξι τομείς: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care και Agricultural Solutions. Η BASF κατέγραψε πωλήσεις ύψους €78,6 δισεκατομμυρίων το 2021. Η BASF είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (BAS) και ως American Depositary Receipts (BASFY) στις ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.basf.com και στο www.basf.gr