Ομάδες

Δείτε & Ψηφίστε τις ομάδες που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό

Οι ομάδες εμφανίζονται παρακάτω κατά αλφαβητική σειρά με βάση την ονομασία του σχολείου.

greecycle

greecycle

11ου Γυμνασίου Ιλίου

greecycle

Η εταιρεία που δημιουργήσαμε, ονόματι ‘‘greecycle’’, βασίζεται στην ανακύκλωση, δηλαδή στην διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Κατ’ αρχάς, η λειτουργία της επιχείρησής μας εκφράζεται μέσα από την συνεργασία των εταιρειών της αγοράς με άλλες εταιρείες που σχετίζονται με την ανακύκλωση. Επομένως, η κυρία λειτουργία της εταιρείας μας είναι η προώθηση των εταιρειών ανακύκλωσης, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Επιπροσθέτως, η δικιά μας επιχείρηση αποτελεί τη διασύνδεση και την ένωση των υπολοίπων εταιρειών σχετικά με την ανακύκλωση. Εν κατακλείδι, μέσα από τη διαδικασία αυτή, με την συνεργασία των εταιρειών, τα απορρίμματα θα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες θα παράγονται νέα προϊόντα και θα παρέχεται τεχνογωσία στους ενδιαφερομένους να ανακυκλώσουν.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
dlto

DLTO (Detection and Localization of Terrain Obstacles)

1ο ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ

DLTO

Η επιχείρησή μας κατασκευάζει έξυπνες συσκευές που προσφέρουν την απαραίτητη καθοδήγηση σε άτομα με προβλήματα όρασης. Αναπτύσσουμε μια συσκευή που διαθέτει ένα μικρό GPS real-time tracker που καταγράφει την θέση του ατόμου, ακουστικά για οδηγίες σχετικά με τη διαδρομή που πρέπει ακολουθήσει και ενσωματωμένο αισθητήρα για να προειδοποιεί για κοντινά εμπόδια τα οποία ελλοχεύουν κίνδυνο ατυχήματος.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
qrblinders

QRblinders

1ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ

QRblinders

Η ομάδα επιχειρηματικότητας του 1ου ΓΕΛ Ιλίου σχεδιάζει μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα με ηχητικά μυνήματα σε qrcode tags όπου άτομα με δυσκολίες όρασης αλλά και ηλικιωμένοι, θα μπορούν με τη χρήση της να είναι περισσότερο αυτόνομοι στην καθημερινότητα τους και κυρίως να μη νοιώθουν αποκλεισμένοι και απομονωμένοι.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
pedeva

PE.DE.VA

1ο ΓΕΛ Τρικάλων

PE.DE.VA

"Η Εταιρεία PE.DE.VA προσφέρει μια πλήρη και ελκυστική γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και προϊόντων που σχετίζονται με την αναψυχή και τον τουρισμό και διαθέτει μια πολύ σύγχρονη τεχνολογία στις κρατήσεις πακέτων διακοπών. Δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αναψυχής και διασκέδασης, επισκεπτόμενοι την πανέμορφη περιοχή μας. Η εταιρία μας έχει ως έδρα την πόλη των Τρικάλων και είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα. Αυτό το οποίο μας κάνει να διαφέρουμε από άλλες παρόμοιες εταιρίες είναι η εμπειρία μας, η αγάπη για την πόλη μας αλλά και η διάθεση μας να αναδείξουμε τις ιδιαίτερες ομορφιές του τόπου ώστε να γίνει η περιοχή μας τουριστικός προορισμός."
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
prasini-stegi

Πράσινη Στέγη

1ο Γυμνάσιο Ιλίου

Πράσινη Στέγη

Η επιχείρηση μας αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες και αναλαμβάνουμε την πλήρη τεχνική υποστήριξη στη δημιουργία ταρατσόκηπων. Τα οφέλη των ταρατσόκηπων είναι πολλαπλά διότι συμβάλλουν στην απορρύπανση της ατμόσφαιρας και στη μείωση της ηχορύπανσης, ενισχύουν τη θερμομόνωση του κτιρίου, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και επομένως αυξάνουν την αξία του κτιρίου. Τέλος, αποτελούν χώρο αναψυχής για τους ενοίκους.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
bridging

BRIDGING

1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου

BRIDGING
Γεφυρώνοντας τις γενιές

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου σκεπτόμενοι τη μοναξιά που βιώνουν οι ηλικιωμένοι, δημιουργήσαμε την επιχείρηση BRIDGING "Γεφυρώνοντας τις γενιές" με σκοπό να κρατήσουμε επαφή μαζί τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (smartphones, tablets κλπ). Θα επικοινωνούμε μαζί τους, θα πίνουμε διαδικτυακό καφεδάκι, θα τους προσφέρουμε νέα γνώση, θα μοιραζόμαστε εμπειρίες τους. "Όταν το μέλλον δημιουργεί γέφυρες με το παρελθόν η μνήμη δεν χάνεται""
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
ellada

Ellada useful items from Greece

1ο ΕΠΑΛ Νικήτης

Ellada useful items from Greece

Είμαστε 13 μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Νικήτης. Ζούμε σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Χαλκιδική σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας στους επισκέπτες μας, μέσω της κατασκευής και πώλησης μιας σειράς χειροποίητων χρηστικών αναμνηστικών αντικειμένων. Όραμά μας είναι τα προϊόντα μας να αποτελούν πρότυπο στον τομέα των τουριστικών αναμνηστικών, δεσμευόμαστε να είναι χρηστικά και φτιαγμένα από βιοδιασπώμενες α΄ ύλες.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
vio-epixeirw

ΒΙΟ-ΕπιΧειρώ

1ο ΕΠΑΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΒΙΟ-ΕπιΧειρώ

Η επιχείρηση μας, με την επωνυμία ΒΙΟΕπιΧειρώ, έχει έδρα το Χαϊδάρι και δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών εποχιακών προϊόντων. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη βιολογικού λιπάσματος το οποίο δημιουργείται από τα οικιακά απορρίμματα με την διαδικασία της κομποστοποίησης η οποία πραγματοποιείται στο σχολείο μας.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
escape

ESCAPE CLASSROOM

3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης

ESCAPE CLASSROOM

Το παρεχόμενο εκπαιδευτικό προϊόν είναι πρωτοποριακό, διαδραστικό και καινοτόμο. Οι συμμετέχοντες ενθουσιάζονται από τα πρωτότυπα σενάρια, τους έξυπνους γρίφους και την περιπετειώδη πλοκή. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλο φωτισμό, μουσική υπόκρουση και εντυπωσιακά σκηνικά. Η επιχείρηση παρέχει διασκεδαστικούς τρόπους εκπαίδευσης μέσω της επανάληψης και της εμπέδωσης σε σχέση με το σχολείο.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
natural-clean

Natural Clean

4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Natural Clean

Η Natural Clean είναι μια μαθητική εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν 11 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τον τελευταίο χρόνο στον κόσμο, με την πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα, η ομάδα μας αποφάσισε να μπει δυναμικά στην αγορά με την δημιουργία ενός φυσικού, σπιτικού αντισηπτικού σε ανακυκλώσιμο πλαστικό μπουκάλι των 100ml με αιθέρια έλαια για ευχάριστο άρωμα και απαλή αίσθηση.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
heroes-pallete

Color Learning

6ο ΓΕΛ Καβάλας

Color Learning

"Το σχολικό έτος 2020 - 2021 σε συνδυασμό με την επέτειο του 1821 επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό άλμπουμ για παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών, με ήρωες και ηρωίδες της επανάστασης. Σε αυτό το παιδί μπορεί να χρωματίσει τις εικόνες των ηρώων, να μάθει πληροφορίες για αυτούς, να λύσει σταυρόλεξα και ακροστιχίδες και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του. Το προϊόν πρόκειται να μεταφραστεί και στα αγγλικά, ώστε να προσελκύσει και κοινό από το εξωτερικό."
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
marketless

Marketless

7ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Marketless

"MarketLess Ο σκοπός της επιχείρησής μας είναι να κάνει πρακτικότερη,γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη την εμπειρία των αγορών για τους καταναλωτές. Ακόμα κι όταν κάποιος γνωρίζει τι θέλει, η διαδικασία σύγκρισης τιμών μπορεί να γίνει ανιαρή και χρονοβόρα. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩΓια να κερδίσει ο αγοραστής χρόνο, χρήμα και ενέργεια,λιγότερες μετακινήσεις, λιγότερα καύσιμα.ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ με τις καλύτερες προτάσεις.Buy More, Pay Less"
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
roberate

ROBERATE A.E.

9o ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

ROBERATE A.E.

H ROBERATE A.E. παρουσιάζει μία ρομποτική κατασκευή, βασισμένη σε μικροελεγκτές και λογισμικό ενός αυτοκινούμενου οχήματος ανίχνευσης φωτιάς. Στόχος του είναι η περιπολία δασικών πάρκων, αλσυλλίων κ.α. Μόλις εντοπίσει φωτιά θα σταματήσει και θα μας προειδοποιήσει ηχητικά με ένα buzzer και συγχρόνως με ένα μήνυμα προς το κέντρο ελέγχου. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σχέδια κατάσβεσης της φωτιάς σε πραγματικό χρόνο.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
lifeprint

Lifeprint

Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Lifeprint

Η Lifeprint είναι μια εφαρμογή που προσφέρει πράσινες εναλλακτικές σε καθημερινές δραστηριότητες με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των χρηστών, διαδραματίζοντας έναν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Προωθεί οικολογικά ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις προσφέροντας ταυτόχρονα οικονομικά κίνητρα στους χρήστες. Ενισχύει την οικολογική συμπεριφορά και διευκολύνει τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
sky-fast

FlyFast

Pinewood American International School

FlyFast

FlyFast is a drone delivery company that focuses on delivering medication to people in need in a contactless and efficient manner. It works with pharmacies and focuses primarily on older, less mobile or patients that need to quarantine (like potential COVID-19 cases or patients in recovery).
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
cuddle-a-candle

Cuddle a candle

Α΄ ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Cuddle a candle

Είμαστε οι Cuddle a Candle, ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Μούδρου Λήμνου, με την επιχειρηματική μας ιδέα την παρασκευή και πώληση κεριών αρωματικών, 100% οικολογικών, τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία και τις ομορφιές της Λήμνου.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
viband

VIBAND

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

VIBAND

Η VIBAND ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά στον άνθρωπο. Φιλοδοξεί να παράξει ένα έξυπνο ρολόι, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Με λουράκι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αυτό το ηλεκτρονικό βοήθημα, καταφέρνει μέσω ακουστικών αισθητήρων να λαμβάνει ήχους όπου θα αναλύονται και θα αποδίδουν το σωστό μήνυμα στο χρήστη.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
inform-youth

inFORmYOUTH.gr

Αριστοτέλειο Κολλέγιο

inFORmYOUTH.gr

Η εταιρεία μας inFORmYOUTH.gr, προσφέρεται να δώσει απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα των εφήβων και να τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους χτίζοντας βήμα - βήμα το ιδανικότερο για αυτούς μέλλον. Οι θεματικοί άξονες της ψηφιακής μας πλατφόρμας, αφορούν την κατεύθυνση ζωής τόσο για την εφηβική ηλικία, όσο και την παροχή συμβουλών για τη μεταγενέστερη ζωή τους. Συγκεκριμένα, αναλύονται θέματα όπως: επαγγελματικός προσανατολισμός, αθλητισμός και ψυχολογία.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
orion

ORION

Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωάννινων

ORION

Το όραμά μας για ένα μέλλον με ασφαλέστερη, οικολογική οδήγηση και λιγότερα ατυχήματα οδήγησε στην ανάπτυξη της εφαρμογής (υπηρεσίας) ORION, η οποία αγοράζεται από δήμους. Μέσω αυτής ελέγχεται και αξιολογείται η οδηγική συμπεριφορά, με τη βοήθεια αισθητήρων ή της τεχνολογίας των connected cars, επιβραβεύοντας την σωστή οδηγική συμπεριφορά με διάφορα ανταποδοτικά οφέλη. Σημαντική επιβράβευση και επιπλέον οφέλη δίνονται στην χρήση μέσων μετακίνησης φιλικών προς το περιβάλλον.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
lemnosecoco

Lemnos Eco Co

Β΄ ΓΕΛ ΜΟΥΔΡΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Lemnos Eco Co

Είμαστε η Lemnos Eco Co, ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Μούδρου της Λήμνου και δίνουμε λύση στο πρόβλημα παραγωγής αποβλήτων, δίνοντας δεύτερη ζωή στα ρούχα μας! Δημιουργούμε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
standbyme

StandbyMe

ΓΕΛ Επισκοπής

StandbyMe

Η StandbyMe παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε εφήβους και νέους μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ζητήματα που τους απασχολούν. Στην πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αξιόπιστες πληροφορίες αλλά και να κλείσει ραντεβού για δωρεάν on-line συνεδρίες. Το αντίτιμο των συνεδριών καλύπτεται από χορηγίες που συγκεντρώνουμε στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επιχειρήσεων. Βασική αποστολή μας είναι η προώθηση του 3ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας αλλά και η ενδυνάμωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων στο τομέα της ψυχικής υγείας.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
eco-outboard

eco outboard

Γέννειο Γυμνάσιο Πάτμου

eco outboard

H επιχείρηση “eco outboard” παράγει εξωλέμβια ηλεκτρική μηχανή σκαφών που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν, φιλικό στο περιβάλλον που ενδείκνυται για μεταφορές στις παραθαλάσσιες περιοχές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Σκοπός της είναι να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών για συχνή θαλάσσια μετακίνηση αλλά συνάμα και να προσφέρει στη νησιωτική Ελλάδα μια ιδανική λύση επικοινωνίας!
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
fluffy

Fluffy Shelter

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Fluffy Shelter

Ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια κατασκευασμένα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά που εστιάζουν σε μια εναλλακτική διαχείριση απορριμάτων και αποτελούν μια ανάσα πρασίνου καθώς διαθέτουν οροφή φύτευσης. Πέρα από την οικολογική συνείδηση, η επιχείρηση έχοντας και κοινωνική συνείδηση, προωθεί την υιοθεσία αδέσποτων και στοχεύει, με την διάθεση μέρους των κερδών της, να συνδράμει στο έργο φιλοζωικών οργανώσεων.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
lampeiaspath

Lampeia’s path

Γυμνασίο ΛΤ Λαμπείας

Lampeia’s path

Είμαστε είκοσι οχτώ (28) μαθητές του Γυμνασίου Λυκειακές Τάξεις Λαμπείας του νομού Ηλείας και δημιουργήσαμε τη μαθητική εικονική επιχείρηση «Lampeia’s path». Σκοπός της εικονικής μας επιχείρησης είναι η προβολή του παραδοσιακού χωριού της Λαμπείας, ώστε να αποτελέσει ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν που θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
natural-story

Natural Story

Γυμνάσιο ΛΤ Νικηφόρου Δράμας

Natural Story

Η ΚοιΣΕπ Natural Story είναι μια επιχείρηση παρασκευής σαπουνιών που συνδυάζει την παράδοση (ψυχρή μέθοδος) με βιολογικές πρώτες ύλες που παράγουν οι μέτοχοί της, καθετοποιώντας έτσι την παραγωγή της. Στόχος της είναι, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα (κοινωνικά δίκτυα, digital marketing, e-shop), να προσεγγίσει πελάτες που να ενδιαφέρονται για την ποιότητα, το περιβάλλον και την κοινωνική οικονομία.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
df

Digital Fournoi

Γυμνάσιο ΛΤ Φούρνων

Digital Fournoi

CARTE POSTALE και διαφημιστικά τουριστικά είδη που προβάλλουν τις ομορφιές του νησιού.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
social-aid

Social Aid

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Social Aid

Η επιχείρησή μας Social Aid έχει ως σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω της τεχνολογίας. Έδρα της επιχείρησής μας είναι το σχολείο μας, που βρίσκεται στη Λήμνο. Το Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” έχει πολυετή συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, όπως: Νοιάζομαι και Δρω, Let’s Go Greece, Εγώ κι Εσύ Μαζί. Το προϊόν μας ονομάζεται SmartVision και είναι μία συσκευή αναγνώρισης ετικετών προϊόντων στο σούπερ μάρκετ. Απευθύνεται σε τυφλούς και σε άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
reuz

REUZ

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου

REUZ

Η µαθητική επιχείρηση REUZ δραστηριοποιείται στο χώρο της βιοµηχανίας και έχει ως αντικείµενο την ανακύκλωση και επαναχρησιµοποίηση υλικών που προέρχονται από παλιά, χρησιµοποιηµένα µαγειρικά σκεύη ή εργαλεία καθώς και τη τελική µεταποίησή τους σε χρηστικά αντικείµενα όπως κορνίζες, φωτιστικά, κρεµάστρες, ρολόγια, γλάστρες κ.α. Με το σύνθηµα …δες τα σκεύη σου αλλιώς τονίζεται η αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και µε την αξιοποίηση των εσόδων για τη στήριξη του σχολικού συσσιτίου για τους µαθητές του σχολείου που αντιµετωπίζουν οικονοµικά προβλήµατα δίνεται έµφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
krocus-power

KROCUS POWER drink

ΕΕΕΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

KROCUS POWER drink

Η επιχείρησή μας ονομάζεται «KROCUS POWER drink». Η ομάδα μας αποτελείται από 9 μέλη, όλοι μαθητές/-τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης. Η ιδέα μας είναι η δημιουργία ενός ενεργειακού ποτού που έχει ως βασικό συστατικό του τον Κρόκο Κοζάνης. Η παραγωγή και εμφιάλωση του ποτού έγινε δωρεάν από τοπική επιχείρηση της περιοχής μας
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
pigolabades

Πυγολαμπάδες

ΕΕΕΕΚ ΝΑΟΥΣΑΣ

Πυγολαμπάδες

Η εταιρεία μας ασχολείτε με την παραγωγή κεριών και λαμπάδων
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
elelisfakos

Ε λ ε λ ί σ φ α κ ο ς

ΕΕΕΕΚ ΡΟΔΟΥ

Ε λ ε λ ί σ φ α κ ο ς

H Μαθητική Εικονική Επιχείρηση Ελελίσφακος αφορά στην παραγωγή Ελαίου Αλισφακιάς, γνωστή για την καταπραϋντική και θεραπευτική της δράση
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
eidiko-gel-athinwn

Powerroboc & Solution

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΕΙΔΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ

Powerroboc&Solution

Η εταιρεία μας ονομάζεται Powerroboc&Solution. Ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ΑΜΕΑ. Η δράση της ξεκινάει το 2020 με μια πρώτη εφαρμογή για προσβάσιμες απ' όλους πόλεις. Προσπάθεια μας είναι, να προτείνουμε όσο το δυνατόν πιο οικονομικές λύσεις που να μπορούν να υιοθετηθούν εύκολα. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
compost

Compost Business

ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ

H εικονική επιχείρηση Compost Business θα δημιουργηθεί στον Δήμο Έδεσσας της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας και θα αξιοποιηθούν τα στερεά απορρίμματα των Δήμων Έδεσσας, Αριδαίας και Σκύδρας. Η ανάγκη για την ίδρυση της συγκεκριμένης μονάδας προέκυψε από την αυξανόμενη τάση για αξιοποίηση των στερεών απορριμμάτων της περιοχής και την παράλληλη επιθυμία του κοινωνικού συνόλου για φιλική προς το περιβάλλον αξιοποίηση τους. Στόχος είναι η διάθεση του τελικού προϊόντος σε κοντινές αγροτικές περιοχές και σε πάρκα.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
backyard

Backyard

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Backyard

Η Backyard είναι ένα project που συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Στην πλατφόρμα μας backyardproject.gr δεχόμαστε κάθε είδους αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα προϊόντα εγκρίνονται από το Τμήμα Παραγωγής και έπειτα διανέμονται δωρεάν στους Δήμους που συνεργαζόμαστε, ώστε στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας που για αυτούς έχουν αξία.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
waste-management

Waste Management Revolutionary Services

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Waste Management Revolutionary Services

Η «Waste Management Revolutionary Services» είναι η Εικονική Επιχείρησή μας. Οραματιστήκαμε μια τεχνολογικά προηγμένη, φιλική προς το περιβάλλον, σύγχρονη κοινωνία, όσον αφορά τη αποκομιδή απορριμμάτων στους κάδους. Με την παραγωγή του «έξυπνου» κάδου αλλά και τη δημιουργία της αντίστοιχης υπηρεσίας, θα βελτιώσουμε ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
pass-board

PASS&BOARD

Εκπαιδευτήρια Καντά

PASS&BOARD

Πρόκειται για μια εφαρμογή που απευθύνεται στις αεροπορικές εταιρείες. Περιλαμβάνει: - μητρώο απαιτήσεων υγείας ανά χώρα - μητρώο εγκεκριμένων από το κάθε κράτος κέντρων τεστ και εμβολιασμού. Οι ταξιδιώτες ανεβάζουν τα έγγραφα στην εφαρμογή και οι πληροφορίες ανεβαίνουν σε ένα cloud. Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να σκανάρει το QR CODE όπου εμφανίζεται ο κωδικός του επιβάτη, η κάρτα επιβίβασης καθώς και αν έχει την άδεια να ταξιδέψει ή όχι.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
wastefree

WasteFree

Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

WasteFree

H επιχείρησή μας, WasteFree διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα ανακύπτοντα από την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς απόβλητα, με την χρήση της μεθόδου της ηλεκτροκροκίδωσης. Η καινοτομία της εφαρμοστέας μεθόδου συνδυαστικά με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, αποδεικνύουν τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της εταιρίας μας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η WasteFree αποτελεί μια σύγχρονη επιχειρηματική πρόταση, με προοπτικές εδραίωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
feederium

Feederium

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Feederium

Είμαστε η εικονική κοινωνική επιχείρηση "Feederium" των Εκπαιδευτηρίων Μπουyά και δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Σχεδιάσαμε τον ευφυή μηχανισμό "Feederium", προσφέροντας στους Δήμους και όχι μόνο, ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο παρακολούθησης, σίτισης και βασικής φαρμακευτικής κάλυψης του αδέσποτου ζώου, με σεβασμό στο ίδιο το ζώο αλλά και στον πολίτη, φιλόζωο ή μη.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
first-choice-health

First Choice Health

Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο

First Choice Health

Η επιχείρησή μας παράγει και πουλάει το προϊόν «Don’t touch the knob», μια κατασκευή καθημερινής χρήσης με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να ανοίξει πολλές πόρτες, χωρίς να τις ακουμπάει. Επίσης, θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και σε άλλες καθημερινές δραστηριότητες, όπως η χρήση των ΑΤΜ και άλλων παρόμοιων μηχανημάτων. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους την δυνατότητα να πραγματοποιούν με μεγαλύτερη ασφάλεια τις καθημερινές δραστηριότητες τους.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
circular-life

Circular life

Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης

Circular life

Για όνομα της ομάδας: Circular life επειδή θα προωθήσουμε κυκλική οικονομία Από το ξέσπασμα της πανδημίας, έχει γίνει πολύ δύσκολο να εντοπιστούν εκείνοι που έχουν προσβληθεί από τον ιό ή όχι. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν συσκευές οι οποίες διαθέτουν αισθητήρες θερμοκρασίας IR που μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία του σώματος χωρίς φυσική επαφή. Υπάρχουν πολλά θερμόμετρα που μετράνε τη θερμοκρασία από απόσταση αλλά το δικό μας θα στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email με την εικόνα του ατόμου εάν η θερμοκρασία του υπερβαίνει την καθορισμένη τιμή. Για την κατασκευή του θα βασιστούμε στο Raspberry Pi 3 Raspbian OS.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
artatrapply

#art@raplay

ΕΝ.Ε.Ε. ΓΥ-Λ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

#art@raplay

Η μαθητική εικονική επιχείρηση #art@raplay ασχολείται με την παραγωγή πολυμεσικού υλικού με κοινωνικά μυνήματα.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
kanemedikosou

ΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

ΕΝ.Ε.Ε. ΓΥ-Λ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας

ΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Η σχολική εικονική επιχείρηση «Κάνε με δικό σου» ασχολείται με την παραγωγή μοναδικών χειροποίητων αντικειμένων από επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
handmadewithlove3

HANDMADE WITH LOVE

ΕΝΕΕΓΥΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

HANDMADE WITH LOVE

Η “HANDMADE WITH LOVE” είναι μια συμβουλευτική και εκπαιδευτική υπηρεσία με όχημα τα χειροποίητα προϊόντα της. Καταγράφει τα μαθησιακά και ψυχολογικά αποτελέσματα που αποκτούνται στον χώρο εργασίας από την δημιουργική της ομάδα, ταλαντούχα και ευαίσθητα πλάσματα με μαθησιακές προκλήσεις και τα μοιράζεται μέσα στο πακέτο που στέλνει κάθε μήνα στους συνδρομητές της. Η “HANDMADE WITH LOVE” απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά και μαθησιακές δυσκολίες, που απολαμβάνουν τα  προϊόντα της και ταυτόχρονα αφουγκράζονται τη διαδικασία δημιουργία τους. Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη τους για επικοινωνία και αναγνώριση, η “HANDMADE WITH LOVE”  δημιουργεί μια κοινότητα παιδιών και εφήβων ανά τον κόσμο που χρησιμοποιούν τη συμβολική αισθητηριακή γλώσσα (αρωμάτων, γεύσεων, χρωμάτων κλπ.) για να επικοινωνήσουν τις προκλήσεις, τα συναισθήματα και τις επιτυχίες τους.  Τα μηνύματα αλληλεγγύης, δυναμικότητας και κατανόησης προς τα παιδιά με δυσκολίες και τις οικογένειες τους, μεταφέρονται με έναν γλυκό, χιουμοριστικό και τρυφερό τρόπο μέσω των εποχικών χειροποίητων προϊόντων της (βρώσιμα, καλλυντικά και κοσμήματα) που έρχονται στην πόρτα τους κάθε μήνα.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
earrings

Εαρrings

ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας

Εαρrings

Η επιχείρηση «Εαρrings» δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ορεστιάδας (ΕΝΕΕΓΥΛ Ορ/δας). Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 μαθητές του σχολείου μας που με τη βοήθεια των καθηγητών τους μέσω του προγράμματος της JA Greece καλούνται να αντιμετωπίσουν πραγματικές συνθήκες εργασίας. Όραμα των ΑΜΕΑ μαθητών μας είναι να κατακτήσουν εκείνες τις απαραίτητες ικανότητες – δεξιότητες, σε μια δύσκολη εποχή, σε μία άδικη κοινωνία, που θα τους καταστήσουν ικανούς, ίσους εργαζόμενους πολίτες που θα καταφέρουν να επιχειρήσουν και, γιατί όχι, να επιτύχουν, στα σύνορα της χώρας μας, στον ακριτικό Β. Έβρο. Ελπίζουν η επόμενη μέρα να είναι σαν την άνοιξη, γεμάτη φως, χρώματα, ελπίδα.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
gr8tomorrow

Gr8 Tomorrow

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

Gr8 Tomorrow

Ο επιχειρηματικός όμιλος Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής σας παρουσιάζει το Gr8 Tomorrow. Στόχος της επιχείρησής μας είναι η προσφορά υποστηρίξεως σε μαθητές Λυκείου, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τη σχολή στην οποία επιθυμούν να εισαχθούν ή την καριέρα την οποία θέλουν να ακολουθήσουν, καθώς και η παράλληλη στήριξή τους, με οικονομικές διευκολύνσεις, μέσω δικών μας συνεργασιών.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
esprenomeio

Εσπερινόμελο

Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

Εσπερινόμελο

Το πετιμέζι Εσπερινόμελο είναι φυσικό προϊόν που παράγεται από κρητικά σταφύλια και συντηρείται χωρίς χημικά πρόσθετα, διατηρώντας όλα τα ευεργετικά του στοιχεία, γνωστά ήδη στον Αθήναιο, που το ονομάζει "έψημα". Παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την Εικονική Μαθητική ΚΟΙΝΣΕΠ 2020-21 του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσο προγράμματος του ΣΕΝ/JA GREECE.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
oil4all

Oil 4 All

Εσπερινό ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Oil 4 All

Παραγωγή σαπουνιών από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια. Μέρος των κερδών της επιχείρησης θα διατεθεί σε άπορους της τοπικής κοινωνίας των Γιαννιτσών.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
rcr

RCR (Research Create Relax)

Ζάννειο Πρότυπο ΓΕΛ Πειραιά

RCR (Research Create Relax)

Η RCR (Research Create Relax) είναι ένας καινοτόμος οργανισμός που σκοπεύει να συνδυάσει την επιστημονική έρευνα με τη συμβουλευτική υποστήριξη, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση των εφήβων. Αξιοποιώντας σύγχρονα ερευνητικά εργαλεία και την τέχνη ως κύριο θεραπευτικό μέσο οι συνεργαζόμενοι έφηβοι/ες θα βρίσκουν στο χώρο μας υποστήριξη για την διαχείριση των προβλημάτων τους και θα διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δημιουργία έργων τέχνης.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
matchpoint

Matchpoint

Κολλέγιο Ανατόλια

Matchpoint

Η Matchpoint αποτελεί μία εφαρμογή που προωθεί την σωματική άσκηση στο ευρύ κοινό που αναζητά ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο ενσωμάτωσης του αθλητισμού στην καθημερινότητά του. Τα οφέλη που παρέχει η εφαρμογή στον χρήστη είναι η διευκόλυνση εύρεσης αθλητικών εγκαταστάσεων και η άμεση δικτύωσή του με άτομα με κοινά αθλητικά ενδιαφέροντα.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
pet-link

Pet- Link

Κολλέγιο Ψυχικού

Pet- Link

H Pet-Link, η εικονική επιχείρηση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού δίνει για πρώτη φορά στους σκύλους τη δυνατότητα να «επιλέξουν» τον άνθρωπο που θα τους υιοθετήσει/φιλοξενήσει κάνοντας διασταύρωση των απαντήσεων «των σκύλων» με αυτές του φιλόζωου που οδηγούν στο ζευγάρωμα/ταίριασμα των δύο. Επίσης, δημιουργούμε το πρώτο δίκτυο αιμοδοσίας ζώων αναπτύσσοντας μία βάση δεδομένων σκύλων-αιμοδοτών απαραίτητη στους κτηνιάτρους.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
flown

FLOWON

Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

FLOWON

Η FlowOn εστιάζει στις κοινόχρηστες βρύσες εξωτερικών χώρων και αναπτύσσει καινοτόμα συστήματα άμεσης εξοικονόμησης νερού, που ταυτόχρονα αποτρέπουν την διάδοση μικροβίων. Το εξάρτημα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από εμάς μετατρέπει πανεύκολα κάθε βρύση σε έξυπνη-ανέπαφη βρύση, που λειτουργεί με ανιχνευτή κίνησης, ενώ διαθέτει μηχανισμό κλειδώματος απενεργοποιήσιμο προσωρινά από τον χειριστή του.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
control-e

CONTROL E

Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών

CONTROL E

H εικονική επιχείρηση CONTROL-e είναι ένας σύγχρονος, οικολογικά ευαισθητοποιημένος σύμβουλος και πάροχος οικονομικών λύσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Εγκαθιστώντας ειδικούς μετρητές ανιχνευτές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των πελατών του, καταγράφει τις καταναλώσεις σε διαφορετικά φορτία-ηλεκτρικές συσκευές και προτείνει την αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με άλλες οικονομικότερες της οποίες εμπορεύεται και προμηθεύει.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
art-tech

Art-tech

Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων

Art-tech

Στην Art-tech, ο Πελάτης "μιλάει" με το ChatBot, ώστε να βρει τον "ζωγράφο που κρύβεται μέσα του", μέσα από μια γκάμα κορυφαίων ζωγράφων. Έπειτα, ανεβάζει μια δική του φωτογραφία, την οποία ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης επεξεργάζεται, ώστε να μοιάζει με αυθεντικό πίνακα του παραπάνω "μεγάλου ζωγράφου". Παραγγέλνει την "επεξεργασμένη φωτογραφία" για εκτύπωση σε ένα αντικείμενο της επιλογής του (κορνίζα, κούπα, ρούχο, θήκη κινητού κλπ), το οποίο παραλαμβάνει στο σπίτι του. Οι καλύτερες "επεξεργασμένες φωτογραφίες" αναρτώνται, με την άδεια των δημιουργών τους, στην τρισδιάστατη Virtual Γκαλερί.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
pais

ΠΑΙΣ

Σύμπραξη σχολείων - 5ο ΓΕΛ Σερρών, ΕΕΕΕΚ Σερρών, 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών, 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΙΣ

Με μία συλλογική προσπάθεια έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του σχεδιάσαμε ρομποτικά τετράτροχα οχήματά υπηρέτη – σύντροφο σε μία εποχή μέγιστης απομόνωσης.Σαν σύντροφος - εμψυχωτής θα υπηρετεί ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη παρακίνησης - ενδυνάμωσης ακόμα και για την εκτέλεση απλών καθημερινών δραστηριοτήτων ενώ ταυτόχρονα με διαφορετική κατανομή αισθητήρων και προγραμματισμό θα μεταμορφώνεται σε άγρυπνο υπηρέτη -ψηφιακό επιτηρητή του αγρότη με παρακολούθηση καταγραφή παραμέτρων όπως θερμοκρασία υγρασία παρουσία παθογόνων - εισβολέων έτσι θα παίρνονται έγκαιρα αποφάσεις καθοριστικές για το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα μιάς καλλιέργειας χωρίς να γίνεται ασκοπη χρήση φυτοφαρμάκων η κατασπατάληση πόρων ( πότισμα -λίπανση κλπ).
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ
hygenie

Hygenie

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος

Hygenie

Η εταιρία Hygenie είναι η μαθητική εικονική επιχείρηση της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος και το προϊόν που σχεδίασε και παράγει είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα απολύμανσης των εσωτερικών χώρων οχημάτων. Σκοπός μας είναι η απλοποίηση και άρα η εδραίωση της πρακτικής της απολύμανσης αυτοκινήτων ειδικά από επαγγελματίες.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΗΞΕ